Zwart Kruispunt

Op 16 januari 2012

                           Schoonderbeukenweg – Schransstraat – Hoensberg
                                                        N-VA haalt slag thuis

Na overleg met alle instanties werd een unanieme goedkeuring bereikt om dit kruispunt aan te passen. Vooral  het probleem van de zichtbaarheid vanuit de zijstraten van de Gewestweg en de ‘valse’ zichtbaarheid op de gewestweg zal worden aangepakt.
Hiertoe wordt een ‘dubbele asverschuiving’ naar het kruispunt over een afstand van elk 100m voorzien. Het fietspad zou volgen. Een bijzonder aandachtspunt wordt het oversteken van het kruispunt, ook voor de zachte weggebruikers.
Na voorlegging op de Prov. Verkeerscommissie eind november zou reeds begin 2012 met de uitvoering kunnen gestart worden (‘stock’-aanbesteding).
De Stad Aarschot kondigde reeds de dringende plaatsing aan van verkeersremmende maatregelen: 50km bord – een stopknipperlicht – een opflitsende gevarendriehoek fietsers. Ook op de gewestweg zou een gevarendriehoek (fietsers) komen.
N-VA Aarschot vraagt zich af waarom nog lang wachten met deze kleine ingrepen.
N-VA Aarschot vraagt tevens bijkomend overleg rond de snelheidsontwikkeling / doorgaand (zwaar) verkeer in de Schoonderbeukenweg, die op de gewestplannen als een residentiële weg staat aangegeven. En waar veel nieuwe woningen met jonge gezinnen worden gebouwd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is