Annick Geyskens

Schepen voor Mobiliteit, Burgerzaken, Toerisme en Modern Bestuur

Ik ben 52 jaar oud en moeder van een volwassen dochter Magaly. Ik ben rasechte Aarschottenaar en heb altijd in Groot-Aarschot gewoond. Na enkele omzwervingen binnen Groot-Aarschot, woon ik sinds enkele jaren opnieuw in Langdorp.  Mijn roots liggen echter in hartje Aarschot, pal in het winkelcentrum, waar mijn moeder en grootouders een winkel uitbaatten.

Mijn opleiding genoot ik eerst in het Sancta Maria Instituut Aarschot en daarna studeerde ik af als Prof. Bachelor Secretariaat Moderne Talen te Leuven. Sinds 2001 ben ik werkzaam bij EcoWerf te Leuven als Deskundige op de HR-afdeling. In deze job kreeg ik de kans om een hoop mensenkennis op te doen en leerde ik hoe aan dienstverlening te doen.

Als er nog wat vrije tijd overblijft, spendeer ik die graag met familie en vrienden bij een lekker etentje of glaasje wijn of een biospcoopbezoek.  Sporten zit er niet zo vaak meer in.  Vroeger speelde ik tafeltennis bij de Aarschotse tafeltennisclub TTC Smash en deed ik aan paardensport,  maar skiën is en blijft mijn favoriete sportactiviteit.

Wat vind ik belangrijk ?

Ik voel mij als rasechte Aarschotse betrokken tot de lokale middenstand. Aarschot opnieuw leven inblazen is dan ook één van de programmapunten van N-VA Aarschot die mij nauw aan het hart liggen.  De leegstand in het centrum aanpakken, de bezorgheid van de lokale handelaars  en het mobiliteitsprobleem in Aarschot zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Een ander belangrijk punt voor mij is het onderwijs in Aarschot: de schoolaande jeugd is immers de toekomst! Hoe beter opgeleid, hoe meer kans op een goeie job!

Ook een transparant beleid met oog voor alle deelgemeenten, een beleid met een duidelijke een eenvoudige rapportering, begrijpelijk voor iedereen en met informatie- en participatiemomenten bij de start van grote projecten, dat is waar ik wil voor gaan.  De Aarschottenaar heeft immers het recht om te weten wat er mijn zijn belastingsgeld gebeurt.

En last but not least: veiligheid!  Voor mij en N-VA Aarschot een hot item.  Ik denk daarbij aan de bewakingscamera’s aan het station en op de Grote Markt.  2 dossiers waar we onze tanden hebben  ingezet maar ze niet op hebben stuk gebeten.  Na aanvankelijke tegenstand zijn we erin geslaagd om ervoor te zorgen dat er nu aan het station 11 bewakingscamera’s zijn geïnstalleerd en dat de defecte camera’s op de Grote Markt terug operationeel zijn.  De volgende stap is om deze te vervangen door ANPR-camera’s, oftewel, slimme camera’s die ook ingezet kunnen worden, niet alleen tegen autodiefstallen, maar ook bij grote evenementen en de bestrijding van criminaliteit.

Tot slot wil ik ook trachten, om samen met de andere vrouwelijke N-VA kandidaten, de Aarschottenaars te overtuigen dat ook vrouwen geïnteresseerd zijn in de toekomst van de stad waar ooit hun kinderen misschien zullen wonen en werken en ik ben bereid mijn steentje bij te dragen tot een beleid dat hiervoor moet zorgen