“Blanco cheque van 575.000 euro voor Beiaard”

Op 24 mei 2017

Het stadsbestuur van Aarschot besliste gisteren in de aankoop van een beiaard voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk ter waarde van 715.000 euro. Hiervoor werd een bedrag van 140.000 euro ingezameld via private giften. Het stadsbestuur heeft beslist om de resterende 575.000 euro bij te passen.

 

Dit gigantisch bedrag zal gebruikt worden voor de installatiewerken in de westertoren en daarnaast voor het gieten van de klokken. Het bedrag  is daarenboven maar een geraamde kost, want voor het gieten van de 51 klokken zou er maar liefst  zeven ton brons nodig zijn.

 

N-VA protesteerde tegen dit volgens hun onnodig prestigeproject. Het bestuur sprak van een investering die geld zou opleveren, al bleken hiervoor geen gedetailleerde ramingen beschikbaar. De N-VA fractie zag het punt liever uitgesteld om een verdere grondige bespreking mogelijk te maken. Net in tijden van budgettair krappe tijden moet voor de lokale afdeling elke euro dubbel worden omgedraaid.

 

De vraag om uitstel werd geweigerd, waarop N-VA het tegenvoorstel lanceerde om tegen elke euro sponsoring er een euro van de stad tegenover te stellen, maar ook dat werd niet weerhouden door de meerderheid.

 

Fractieleider Kevin Garcia: “Wij vinden dit bedrag veel te hoog om zo maar als blanco cheque te geven. Dit geld zou de stad ook kunnen gebruiken om een heleboel andere zaken mee te doen zoals renovatie van de sporthal, opleving van het centrum, sociale woningen, veiligere verkeerssituaties en zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is