“N-VA Aarschot betreurt koppig doorzetten prestigeproject beiaard”

Op 24 januari 2018

“N-VA Aarschot betreurt koppig doorzetten prestigeproject beiaard”

De afgelopen gemeenteraad werd de aankoop van een stadsbeiaard voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk dan toch goedgekeurd. N-VA Aarschot betreurt deze beslissing.

Op 22 januari 2018 werd de aankoop van de stadsbeiaard dan toch doorgedrukt. Op vragen de N-VA fractie  naar de financiering van dit project werd gegoocheld met allerhande cijfers. Een subsidie vanuit Europese hoek zou voor 95.000 € tussenkomen in de financiering. Evenwel bleek het, ondanks herhaalde vraag, onmogelijk om een overzichtstabel te bekomen die het totale kostenplaatje in kaart bracht.

 

Wat wel duidelijk werd is dat de Aarschotse belastingbetaler wordt opgezadeld met een factuur van 422.050 €. N-VA Aarschot bleef als enige partij in de gemeenteraad gekant tegen dit prestigeproject en gelooft dat er andere manieren zijn om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Gemeenteraadslid N-VA : “Het stadsbestuur zet koppig door met dit prestigeproject. De noden in deze stad worden er ondertussen enkel maar groter op: met dit geld kon je investeren in veilige fietspaden, de realisatie van de Laaksite, de handelskern versterken, enzovoort.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is