N-VA Aarschot vraagt leuning aan supermarkt Demervallei

Op 26 maart 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Op 8 maart van dit jaar kondigde schepen Paglialunga een groene wand aan op de buitengevel van de supermarkt Delhaize aan de grote markt. De bouw van de groene wand moet de doorgang van de parking Centrum naar de Grote Markt accentueren én aantrekkelijker maken. Een ideale gelegenheid om in één keer een leuning te plaatsen voor mensen die moeilijk te been zijn, vindt N-VA Aarschot.

N-VA Aarschot steunt de verfraaiing van de Grote Markt volop. De lokale afdeling vindt dat de troeven die een binnenstad heeft tegenover baanwinkels volop moeten worden uitgespeeld. “Kleine straatjes, statige oude gebouwen,… nergens is het zo knus shoppen als in een binnenstad” meent lijsttrekker Annick Geyskens. De vergroening kan hier zeker voor een versterkend effect zorgen, van bloemenperkjes, bomen tot groene wanden.

N-VA Aarschot grijpt de aanbreng van de groene wand aan om een pijnpunt aan te kaarten bij de bereikbaarheid van de Grote Markt. “Bij onze huis-aan-huis-bezoeken kwam de bereikbaarheid van de Grote Markt voor ouderen en mensen die moeilijk te been zijn vaak spontaan aan bod. De helling naar de Markt blijkt vaak een letterlijke struikelblok. Deze mensen vermijden daardoor hun aankopen te doen, helaas voor de lokale handel” meent Geyskens.

Om die reden zal N-VA-lijsttrekker Annick Geyskens vanavond in de gemeenteraad het voorstel doen om tegelijk met de plaatsing van de groene wand een leuning te installeren. “Iedereen moet de kans krijgen om onze mooie binnenstad te verkennen, van jong tot oud, van fit tot moeilijk te been.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is