“N-VA eist excuses van burgemeester Peeters na vrouwonvriendelijke uitspraken”

Op 28 november 2017

“N-VA eist excuses van burgemeester Peeters na vrouwonvriendelijke uitspraken”

 

Op de afgelopen gemeenteraad van 27 november 2017 ondervroeg gemeenteraadslid Annick Geyskens de burgemeester over verschillende camera-gerelateerde thema’s. Onder meer de camera’s die in het vooruitzicht worden gesteld aan het station kwamen aan bod, alsook de niet-functionerende camera’s op de Grote Markt maakten het voorwerp uit van discussie.

 

In plaats van een inhoudelijke reacties op de meervoudige vragen van het N-VA gemeenteraadslid werd een litanie aan scheldwoorden gebruikt door de burgemeester. De lokale N-VA werd plat populisme verweten vanwege het aan de kaak stellen van de niet-functionerende camera’s, werd als visieloos omschreven en nog allerlei onfrisse praktijken verweten. Als triest hoogtepunt sloot de burgemeester af met “laat ons het over iets anders hebben, want er komen er hier bijna klaar van camera’s”.

 

Fractieleider voor N-VA Aarschot Kevin Garcia, op de gemeenteraad verhinderd wegens ziekte, reageert furieus: “Dergelijke uitspraken zijn beneden alle peil. Ze zijn zeer denigrerend naar Annick toe als vrouw. En zeker terwijl de CD&V met een nationale campagne komt in het #metoo-tijdperk. Ik zal op de volgende gemeenteraad excuses eisen, dergelijke uitspraken hoeven mijn mensen niet te aanvaarden”.

 

Gemeenteraadslid Annick Geyskens verwacht ook excuses van de burgemeester te krijgen. Geyskens: “Als ik van de burgemeester oprechte excuses krijg, dan veeg ik er voor mijn part de spons over en ik hoop dan ook dat we in de toekomst terug naar de inhoud kunnen keren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is