Veilig naar school

Op 2 september 2024

Fier dat we met deze campagne van start gaan in samenspraak met de scholen en na bevraging van de kinderen zelf om tot een gedragen project te komen.

Bij de start van het schooljaar lanceren we de campagne 'Veilig onderweg'. We vragen extra aandacht voor kinderen die te voet of met de fiets naar school gaan. Om hun verplaatsing zo veilig mogelijk te maken, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten:
Pas je snelheid aan!
Parkeer enkel waar het mag.
Volg de instructies van de gemachtigd opzichter.

De vraag om hier extra aandacht voor te hebben, komt van de kinderen zelf. In een bevraging voor ons schoolvervoerplan gaven ze aan dat ze zich onveilig voelen door foutgeparkeerde wagens die het fiets- of voetpad belemmeren of door wagens die te snel rijden.

Samen met de stad, zullen ook de scholen hiervoor aandacht vragen. We voorzien banners en posters in schoolomgevingen. De scholen zullen ouders informeren over hoe het veiliger kan en acties op poten zetten.

De politie zal meer controles uitvoeren op snelheid en foutparkeren en de wijkagenten zullen extra toezicht houden in schoolomgevingen.

Lees meer op https://www.aarschot.be/veilig-onderweg .

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is